مردم با بهرهگيري از سامانه دولت همراه ميتوانند بهجاي مراجعه حضوري براي دريافت خدمات، هر زمان و هر جا اين خدمات را درخواست کنند که اين موضوع به حل چالشهاي آلودگي هوا، اشتغال، حفظ محيط زيست و نظاير آن منجر ميشود. يکي از حوزههاي دخيل در اين موضوع بحث گردشگري و سازمان مربوطه يعني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است.
وايمکس نيوز- دولت همراه به جاي اينکه نياز باشد مردم براي دريافت خدمات دولتي به سازمانها مراجعه کنند، ميتوانند با مراجعه به يک درگاه و در هر زمان، خدمات مورد نياز را دريافت کنند؛ موضوعي که ميتواند علاوه بر شفافيت عملکرد سازمانها، به حل چالشهايي مثل آلودگي هوا، اشتغال، محيط زيست و حقوق شهروندي کمک کند.
پروژههايي مانند شبکه ملي اطلاعات، دولت الکترونيکي و دولت همراه از پروژههايي هستند که افتتاح آنها تازه سرآغاز فعاليتهاي لازم در اين طرحها به شمار ميرود و آغاز به کارشان، به اين معنا نيست که کاملا به اتمام رسيدهاند؛ بلکه لازم است خدمات متنوع در بستر اين امکانات قرار بگيرد تا آنچه از ابتدا درباره کاهش مراجعات و صرفهجويي در زمان و سهولت در بروکراسي اداري مدنظر بوده محقق شود.
اپليکيشن دولت همراه قرار است مرجعي معتبر براي دريافت اپليکيشنها و سامانههاي موبايلي باشد و مزايايي از قبيل دسترسي سريع به نرمافزارهاي مشابه با امکان دستهبندي موضوعي، بهرهگيري از بازخوردهاي کاربران با هدف افزايش سطح کيفي نرمافزارها و خدمات، ايجاد فرصت رشد براي محصولات جديد، برخورداري توسعهدهندگان از حمايتهاي مادي و معنوي، ارزيابي دورهاي و امتيازدهي مستمر به سطح خدمات ارايهشده توسط سازمانها و نهادهاي دولتي و شرکتهاي خصوصي دارد.
هر يک از کاربران جهت تعامل بيشتر با مرکز اعتبارسنجي همراه از کليه ارگانها، سازمانهاي دولتي و فعالان بخش خصوصي ميتوانند نسبت به ثبتنام و ارائه مشخصات سامانههاي همراه خود اقدام کنند. همچنين با مراجعه به وبسايت دولت همراه و يا کافه بازار ميتوانيد اپليکيشن اين سامانه را براي هر يک از سيستم عاملهاي آياواس و اندرويد دريافت کنيد. همچنين همه شهروندان ميتوانند در اپليکيشن دولت همراه و سامانه 195 نقطه نظرات خود را به متوليان اين سامانه منعکس کنند.
يکي از سازمانها و ارگانهايي که براي ورود به دولت همراه وارد عرصه شده، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است؛ در اين باره رزگار پوراحمدي - رئيس مرکز فناوري اطلاعات سازمان ميراث فرهنگي، در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينکه سازمان ميراث فرهنگي از طرف دولت تکليف دارد که کمکم به حوزه دولت همراه ورود کرده و از نرمافزارهاي موبايل استفاده کند، گفت: ما ستادي داريم به اسم ستاد هماهنگي خدمات سفر که وظيفهاش نظارت مستقيم بر ارائه خدمات گردشگري در کشور در طول ايام سفر گردشگران است و براي اينکه بتوانيم نظارت دقيقتري روي خدمات گردشگري در کشور داشته باشيم، بايد به حوزه دولت همراه ورود کنيم.
او با بيان اينکه سه دسته خدمات در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري وجود دارد که به فراخور سرويسگيرنده مشخص ميشود، اظهار کرد: آنچه که در توسعه دولت الکترونيکي به آن اشاره شد اين است که بتوانيم خدمات را در اين دستهبندي بگنجانيم. يک دسته خدمت به مشتريان و کاربران است، يک دسته خدمات با کسبوکارهاي مختلف و يک دسته خدماتي است که سازمان ميراث فرهنگي به ديگر سازمانها و دستگاههاي اجرايي دولت ميدهد.
وي با اشاره به سامانه يکپارچه فروش بليت اماکن تاريخي و فرهنگي کشور به عنوان يکي از خدمات بيان کرد: اين سامانه از سال 96 توسط سازمان ارائه شده و در حال گسترش آن هستيم. در حال حاضر موزهها و اماکن تاريخي تهران از جمله سعدآباد، نياوران، موزه ملي و کاخ گلستان را به اين سامانه تجهيز کرديم. در آينده نزديک هم اين امکان را به ساير استانهاي کشور تسري خواهيم داد. اين سرويس از طريق کانالهاي مختلف خدمتي از قبيل وب و اپليکيشن موبايل در اختيار مشتريان قرار ميگيرد و حتي استندهاي خودکار فروش در خود مکان مستقر است و اين سرويسدهي را انجام ميدهد.
او با بيان اينکه در حوزه اطلاعرساني خدمات گردشگري و ظرفيتهاي گردشگري، پرتال جامع گردشگري کشور را در اسفند 96 رونمايي کرديم، افزود: اين پورتال مجموعه جامعي از اطلاعات در خصوص ظرفيتهاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور است. جاذبههاي طبيعي تاريخي، فرهنگي، اقامتگاههاي بومگردي، خانههاي تاريخي، روستاهاي هدف گردشگري و رويدادهاي گردشگري که در کشور وجود دارد، از طريق اين پرتال اطلاعرساني ميشود. به شکل يک شبکه اجتماعي طراحي شده که ما ميتوانيم فيدبک کاربران را هم بگيريم.
پوراحمدي ادامه داد: اين پرتال با آدرس visitiran.ir وجود دارد که در ماههاي گذشته بازديد قابل توجهي داشته و ما در حوزه فني و محتوايي در حال توسعه آن هستيم و سعي ميکنيم سرويسهاي مختلفي را در آن بگنجانيم و آن را به يک مارکتپليس يا بازارگاه تبديل کنيم که فعالان حوزه گردشگري بتوانند خدمات خود را بدون هيچ واسطهاي از طريق اين پرتال به اطلاع مخاطبان برسانند. نسخهاي که در حال حاضر در دسترس است، فارسي است که در ماههاي آينده نسخه انگليسي آن هم منتشر شده و براي گردشگران خارجي قابل استفاده خواهد بود.
رئيس مرکز فناوري اطلاعات سازمان ميراث فرهنگي در ادامه اظهار کرد: قبلا سامانهاي بود که به صورت تلفني سرويسدهي ميکرد و ما آن را به شکل اپليکيشن موبايل درآورديم. اين اپليکيشن تحت عنوان نظارت بر خدمات سفر در مارکتهاي ايراني و سايت سازمان ميراث فرهنگي قابل دانلود است و گردشگران در کل کشور، اگر از ارائه خدمات گردشگري در حوزههاي مختلف مثل اماکن گردشگري، آژانسهاي مسافرتي، هتلها، اقامتگاههاي بومگرد و مراکز اقامتي نارضايتي يا شکايت و انتقادي داشته باشند، ميتوانند آن را به شکل مستقيم براي ما ارسال کنند و ما هم به شکل آنلاين بررسي ميکنيم.
پوراحمدي با تاکيد بر الکترونيکي کردن خدماترساني به ارباب رجوع سازماني به واسطهي تکليف دولت بر سازمان ميراث فرهنگي بيان کرد: ما خدمات را به شکل الکترونيکي به آدرس services.ichto.ir راهاندازي کرديم که مهمترين شاخصه آن اين، آنلاين کردن مکاتبه با سازمان ميراث فرهنگي است. افراد ميتوانند به هر معاونتي که کار دارند، مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه و کد رهگيري دريافت کنند. اين درخواست مستقيما وارد سامانه مکاتبات اداري ما ميشود و افراد براي اطلاع از وضعيت درخواست خود، ميتوانند کد پيگيري را در سامانه وارد کنند و به شکل آنلاين گفته ميشود درخواست آنها چه مرحلهاي را طي ميکند.
وي همچنين خاطرنشان کرد: در حوزه خدمات ديگر هم يکي از شاخصترين اقدامات، بحث ارائه مجوز دفاتر خدمات گردشگري و مسافري است که افراد در سامانه ta.ichto.ir ميتوانند اقدام به اخذ مجوز از سامانهي ما کنند. در حوزه ارايه خدمات دولتي هم يک داشبورد مديريت اطلاعات داريم که شاخصهاي آماري سازمان را در خود دارد. اين داشبورد را به صورت وبسرويس در اختيار سامانه پايش اطلاعات کشور يا پاک هم گذاشتيم و از اين طريق گزارشهاي دورهاي خودمان را در اختيار ساير دستگاههاي اجرايي دولت قرار ميدهيم.
منبع: ايسنا